fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

“Britse easyJet piloten dreigen met staking”

Britse easyJet-piloten dreigen met een staking tijdens de herfstvakantie. Dat meldt de Engelse krant The Telegraph op basis van een verkregen interne brief.

Gezondheids- en veiligheidsproblemen
Pilotenvakbond Balpa vraagt aan leden of ze willen staken of niet. Balpa noemt als reden het gevaar van “serious health and safety concerns” door toenemende vermoeidheid bij de piloten. De stemming over een mogelijke staking is nu gaande en loopt tot 21 september, aldus The Telegraph.

Eerste staking
Het zou de eerste staking bij de Britse maatschappij zijn. Het Nederlandse easyJet kende eerder al stakingen. Dit meningsverschil is nog steeds niet opgelost.

Bevestiging
De Britse pilotenvakbond voert in de brief aan dat met name de jaar op jaar stijgende vermoeidheid nu op een niveau komt dat onaanvaardbaar is. Balpa bevestigt dat een stemming gaande is. De vakbond en de maatschappij zijn ongeveer een jaar aan het onderhandelen. In augustus liep dit stuk, waarop de vakbond de stemming uitschreef.

EasyJet zegt dat het bedrijf nog steeds samenwerkt met Balpa om tot een goed einde te komen en een overeenkomst te sluiten.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button