fbpx
NieuwsProfessionalUp in the Sky

Eerste Aviation Game Week groot succes – foto’s

De Aviation Game Week, die Up in the Sky afgelopen week in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam organiseerde, was een groot succes. Zowel de studenten, docenten, gastsprekers, als de organisatie kijken terug op een zeer geslaagd evenement.

De studenten kregen dankzij de keynote speakers, waaronder de absolute top van Schiphol, Corendon en KLM, een ongekend kijkje in de keuken van de belangrijkste spelers in de Nederlandse luchtvaartsector.

Studiepunten
Binnen de game werden de ruim 150 studenten van het vierde jaar van Aviation Studies geacht een eigen airline op te richten en daarmee de concurrentie aan te gaan met hun medestudenten. En ook al vielen er geen studiepunten mee te verdienen, de studenten gingen ervoor, net als in de echte wereld.

Golf
Capaciteitsbeslissingen werden genomen alsof het dagelijkse kost was, de concurrentie werd argwanend in de gaten gehouden, maar er werden ook strategische allianties gesloten, waarbij sommigen studenten zich zelfs genoodzaakt zagen de handen ineen te slaan met gevreesde carriers uit de Golf.

Stil
Ook kreeg de overheid, voor de gelegenheid gevormd door een team van de Hogeschool van Amsterdam en Up in the Sky, er regelmatig van langs omdat zij de airlines hier en daar de voet dwars zette in hun expansiedrift. Om de realiteit zo goed mogelijk te benaderen, kregen de studenten helaas ook te maken met een ongeval. Keynote speaker voor dit onderdeel, de voormalige topman van Malaysia Airlines Benelux, Huib Gorter vertelde op indrukwekkende wijze over de eerste uren, dagen en weken na de ramp met MH17. De studenten luisterden ademloos toe.

Professionals
Dat de studenten lering trokken uit zijn verhaal, bleek wel uit de persconferentie die na het gefingeerde incident volgde; als professionals pareerden de vierdejaars de vragen van de aanwezige journalisten. Gedurende de middag die daarop volgde konden zij nog volop vragen stellen aan Gorter, maar ook aan Emergency Response Experts van Martinair en KLM.
Het viel de docenten, sprekers -en ons ook- op dat de mobieltjes waarmee de studenten doorgaans verkleefd zijn, alle dagen niet of nauwelijks te voorschijn kwamen.

Eensgezind
Hier en daar werden natuurlijk ook foutjes gemaakt, zowel door de studenten als de overheid. In beide gevallen werden die genadeloos afgestraft door de ‘andere kant’. Maar uiteindelijk was iedereen dik tevreden. De studenten gaven eensgezind aan dat zij veel geleerd hadden van deze week, ook over zaken die normaliter op de opleiding niet aan de orde komen, zoals de omgang met de pers. Ook wij hebben geleerd en verheugen ons nu al enorm op volgend jaar.

Wij danken alle studenten, docenten, de HvA en natuurlijk de gastsprekers, die tijd vrijmaakten in hun drukke agenda’s voor hun toekomstige stagiaires en medewerkers.

poster-agw-2016

hq_3_huib_gorter

hq_2

hq_1

steven_heijden_corendon_agw

government_1

sustainability_uitreiking

jos_nijhuis

sustainability_uitreiking_2

capaciteitsbeslissing

publiek_1

pieter_groenveld_schaalmodel

 

hq_5_gerard_roelfsma

hq_7

motor

persco2

uitreiking

borrel1

borrel2

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button