fbpx
FinancieelProfessional

Minder passagiers in augustus voor Lufthansa

Lufthansa heeft in augustus minder passagiers vervoerd. Met name in Azië daalde het aantal passagiers sterk. Dochterondernemingen Swiss en Austrian Airlines wisten wel meer passagiers te vervoeren.

Lufthansa vervoerde 10,7 miljoen passagiers, dat is 1,3 procent minder ten opzichte van de zelfde maand vorige jaar. Die daling kwam vooral door Azië, waar bijna 8 procent minder passagiers gebruik maakte van de Duitse maatschappij. Alleen in Noord-Amerika steeg het aantal passagiers.

Bezettingsgraad
De bezettingsgraad van Lufthansa daalde nog sterker. Die zakte met bijna 3 punten naar 84,7 procent. Dat komt omdat de ingezette capaciteit in augustus steeg. Het aantal verkochte vrachttonkilometers steeg met 0,7 procent tot 819 miljoen en de bezettingsgraad daar steeg miniem naar 61,8 procent.

Veiligheid
Lufthansa is niet de enige Europese maatschappij die het aantal passagiers ziet dalen. Ook Air France vervoerde in augustus minder mensen. Met name de terreurdreiging en veiligheidsrisico’s die er in verschillende landen zijn, worden als reden voor de daling opgegeven.

KLM groeide wel in augustus.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button