OnderwerpProfessional

Londense luchthavens hebben geen last van Brexit

De grote Londense luchthavens hebben geen last van het Britse besluit om de Europese Unie te verlaten. Zowel Heathrow als Gatwick zagen het aantal passagiers in augustus toenemen.

Heathrow
Heathrow mocht in de afgelopen maand 7,3 miljoen reizigers verwelkomen; een stijging van 0,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De luchthaven werd vooral geholpen door een sterke vraag uit het Midden-Oosten.

Gatwick
Op Gatwick groeide het aantal passagiers in augustus met 5,7% naar 4,8 miljoen. Op de trans-Atlantische routes was de toename het sterkst: 51%.

Startbaan
De goede cijfers komen op een moment dat Heathrow en Gatwick met elkaar vechten om een extra landingsbaan. De Britse regering neemt binnenkort een besluit over welke van de twee luchthavens de baan krijgt, die voor de Londense economie als noodzakelijk wordt beschouwd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close