NL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

Schiphol hoort bij groeitoppers van Europa

Airports Council International (ACI) heeft een lijst bekendgemaakt van de snelst groeiende luchthavens van Europa in juli. Daaruit blijkt dat Schiphol het erg goed doet.

Amsterdam
De Amsterdamse luchthaven kon in juli 7,8% meer passagiers verwelkomen dan in dezelfde periode van vorig jaar. Daarmee komt Schiphol op de vierde plek van grote Europese luchthavens (25+ miljoen passagiers).

De volledige top vijf ziet er als volgt uit:

1. Barcelona (+9,6%)
2. Kopenhagen (+9.5%)
3. Dublin (+9,3%)
4. Amsterdam (+7.8%)
5. Londen Gatwick (+6.9%)

Groeitempo
Met het huidige groeitempo is Schiphol hard op weg om de tweede luchthaven van Europa te worden (na Londen Heathrow). Naaste concurrenten Parijs Charles de Gaulle, Frankfurt en Istanbul Atatürk blijven in groei achter bij de nationale luchthaven.

Kleinere luchthavens
Bij de kleinere luchthavens werden de beste zaken gedaan door respectievelijk Gran Canaria (+20%, in de categorie 10-25 miljoen), Berlijn Schönefeld (+41,5%, 5 tot 10 miljoen) en het Roemeense Oradea (+12.425%, minder dan 5 miljoen).

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button