fbpx
AirlinesOnderwerpenOpmerkelijk

‘Sully’ niet te zien op vluchten American Airlines

De film Sully, over de heldendaad van captain “Sully” Sullenberger, zal niet te zien zijn op vluchten van American Airlines. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij vrijdag laten weten.

“We hebben de afgelopen tijd veel de vraag gekregen of we de film zouden opnemen, van zowel ons personeel als van anderen,” vertelde Michelle Mohr van American Airlines tegen Hollywood Reporter. “Hoe gek we ook op deze film zijn en hoe trots we zijn op de echte crew van vlucht 1549 en wat ze gepresteerd hebben, zullen we de film niet opnemen in ons pakket, simpelweg vanwege het onderwerp. Het kan voor mensen schokkend zijn naar zo’n film te kijken, dus daarom zenden we hem niet uit.”

De maatschappij heeft in de aanloop naar de film wel alle hulp geleverd aan regisseur Clint Eastwood en zijn team. Zo waren een dag lang gates op LaGuardia gesloten zodat er gefilmd kon worden, heeft American een Airbus A320 geleend en kon de filmploeg gebruik maken van een light Training Center at Charlotte Douglas International Airport. Zelfs de juiste uniformen werden geleverd. Ook de National Transportation and Safety Board NTSB heeft meegewerkt aan de film.

Sully gaat over US Airways-gezagvoerder ‘Sully’ Sullenberger, die in 2009 het leven van 155 mensen redde door met zijn vliegtuig op de rivier de Hudson te landen. Vlucht 1549 van US Airways was onderweg van LaGuardia Airport naar Charlotte toen het door een zwerm Canadese ganzen vloog. Beide motoren van de A320 vielen uit en het toestel verloor snel hoogte. De film is erg goed ontvangen door recensenten.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=mjKEXxO2KNE” width=”640″ height=”380″]

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button