fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Werken voor Ryanair? Dan zelf je training betalen

Ryanair is op zoek naar personeel. De Ierse maatschappij wil ‘honderden’ nieuwe werknemers aannemen en heeft een grote campagne opgezet. Sollicitanten die worden uitgekozen, moeten wel zelf hun training betalen.

Met de komst van 315 nieuwe Boeing 737’s en een verwacht aantal van 116 miljoen passagiers in het komende jaar, is Ryanair naarstig op zoek naar personeel. De komende weken worden er door heel Europa selectiedagen gehouden. Eenmaal geselecteerd, dan gaat het nieuwe personeel voor zes weken naar Hahn bij Frankfurt om de training te doorlopen, weet de Ierse krant The Independent. Die moeten de sollicitanten zelf betalen, wat neerkomt op 3399 euro. Veel maatschappijen betalen sollicitanten al tijdens de opleiding. Maar Ryanair biedt naar eigen zeggen een ‘scherp vergoedingspakket, inclusief personeelskorting en een carrière vol met reizen, avontuur en cultuur.’

Eisen
Op 20 oktober is er een selectiedag in Amsterdam. Sollicitanten hoeven niet per se ervaring als cabinepersoneel te hebben. Wel moeten ze tussen de 1.57 m en 1.88 m zijn, goed kunnen zwemmen, fit zijn en zich thuis voelen in een verkoop rol. Als ze na de training aangenomen worden, kunnen de beginnende crewleden rekenen op een startsalaris van 1100 tot 1400 euro netto per maand. Het personeel zal in diensten werken van vijf dagen op en drie dagen af, afwisselend vroeg of laat. Geïnteresseerden kunnen online solliciteren.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EqirCBegWTU” width=”640″ height=”380″]

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button