fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Indonesische 737 schiet van de baan – video

Een vrachtvliegtuig van Trigana Air is op West Papua van de baan geschoten.

Buiklanding
Op de video van de landing op Wamena Airport is te zien dat de 737-300 langs komt zonder het hoofdlandingsgestel uit. Het incident gebeurde rond 07:30 uur lokale tijd. De piloot zegt later tegen CNN dat beide zijden van het hoofdlandingsgestel het begaf bij de touch-down. Geen van de inzittenden raakten gewond. Aan boord waren twee piloten en een technicus.

Brandstof
De maatschappij voerde een vrachtvlucht uit voor Pertamina Ahmad Bambang. Het toestel was een half uur eerder vertrokken van Sentani Airport, ook op West Papua. Er werd brandstof naar twee kleine dorpen gebracht. De baas van het bedrijf heeft zijn spijt betuigd dat deze dorpen nu zonder brandstof zitten. Er wordt gekeken naar een oplossing.

Het zal een tijd duren voordat het toestel van de baan is gehaald. Ongeveer een jaar geleden was een vergelijkbare crash van een Cardig B737-300F op het vliegveld.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button