fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

Minder passagiers op Brussels Airport

Brussels Airport heeft in augustus zo’n 2,3 miljoen passagiers ontvangen. Dat zijn er 4,6% minder dan in het recordjaar 2015.

Lokaal
Het aantal lokaal opstappende passagiers ligt 6,7% lager dan in augustus vorig jaar. Dat komt onder andere door een terugval van de vakantieboekingen naar Turkije en het vertrek van Jet Airways naar Amsterdam.

Een andere factor is de daling van het aantal toeristen dat België bezoekt. Veel Amerikanen en Aziaten durven sinds de terroristische aanslagen niet meer te komen.

Transfer
Het aantal transferpassagiers op Brussels Airport steeg wel in augustus, namelijk met 8,4%. De luchthaven werd daarbij geholpen door de nieuwe vluchten van Brussels Airlines naar Toronto.

Bewegingen
Het aantal vliegbewegingen is met 0,3% gedaald in vergelijking met augustus 2015. Gemiddeld zaten in de maand augustus 123 passagiers op elke vlucht tegenover 128 vorig jaar.

Vracht
Het vrachtvervoer noteert voor het eerst sinds de aanslagen in maart weer een positief groeicijfer: +6,6%. Ethiopian Airlines Cargo breidde haar operaties op Brussels Airport flink uit en is daarmee verantwoordelijk voor een groot deel van die groei.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button