fbpx
Onderwerpen

Pakistan wil Leipzig met New York verbinden

Pakistan International Airlines (PIA) wil vanaf volgend jaar Leipzig met New York gaan verbinden. De maatschappij heeft daarvoor de benodigde rechten gekregen, zo melden Duitse media.

Verplichte tussenstop
PIA mag niet rechtstreeks tussen Pakistan en de Verenigde Staten vliegen, omdat de Amerikaanse regering de veiligheid op Pakistaanse luchthavens niet goed genoeg vindt. Daarom moet de maatschappij een tussenstop maken in Europa voor extra screening van passagiers en bagage.

Manchester
Nu wordt nog Manchester Airport gebruikt voor die tussenstop, maar PIA denkt in Leipzig een betere luchthaven te hebben gevonden. Leipzig/Halle Airport is rustig en relatief goedkoop, waardoor zowel de tijd aan de grond als de kosten verminderd kunnen worden.

Rechten
PIA heeft voor de route zogeheten 5th freedom rights gekregen. Dat betekent dat de maatschappij ook passagiers mag vervoeren vanaf Leipzig naar New York. De Duitse stad krijgt daardoor mogelijk haar eerste rechtstreekse verbinding met de Big Apple.

Zomer
Als Pakistan de route Leipzig – New York begint, dan zal dat niet vóór het zomerseizoen van 2017 zijn. Het is nog onduidelijk vanaf waar in Pakistan de maatschappij naar Leipzig wil gaan vliegen. Momenteel vliegt PIA vanuit Islamabad en Lahore naar Manchester.

Ook is het nog niet duidelijk of PIA’s vliegtuigen op de terugreis vanuit New York naar Pakistan een tussenstop gaan maken. Dat gebeurt momenteel niet.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button