fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Prijzen dalen harder in economy dan in business class

De prijzen van vliegtickets staan in economy het meest onder druk, zo blijkt uit cijfers van de IATA. Maatschappijen zijn daardoor nog afhankelijker van premium passagiers.

Onderzoek
De IATA onderzocht de tien belangrijkste premium routes en zag dat de prijzen van business class/first class deze zomer minder hard daalden dan die van economy. Op trans-Atlantische vluchten en tussen Azië en Europa steeg daardoor het aandeel van premium passagiers in de omzet. Voor KLM en andere grote Europese legacy carriers zijn dat de belangrijkste routes.

Bezorgdheid
De cijfers zijn opvallend, want veel maatschappijen maken zich juist zorgen om de omzet uit premium producten. Zo zei Tim Clark, de CEO van Emirates, onlangs nog dat de gouden tijden van de luchtvaart voorbij zijn. “We moeten erkennen dat dingen gaan veranderen. Zakenreizigers zullen niet meer zo lucratief zijn als dat ze altijd geweest zijn en dat gaat winst kosten”, aldus Clark.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button