fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

BA heeft oudste vloot van Europa, Aeroflot jongste

Van de tien grootste Europese maatschappijen heeft British Airways de oudste vloot. Het Russische Aeroflot heeft juist de jongste toestellen, zo blijkt uit een analyse van Up in the Sky.*

British Airways
De vloot van British Airways is gemiddeld 12,5 jaar oud. Vooral de Boeing 747’s (20,4 jaar) en Boeing 767’s (21,6 jaar) zijn rijp voor het vliegtuigenkerkhof. Niet geheel verrassend hebben de 787’s de laagste leeftijd in de BA-vloot.

Aeroflot
Met een gemiddelde leeftijd van 4,1 jaar heeft Aeroflot juist de meest recent gebouwde vliegtuigen. Vooral de Sukhoi Superjet 100’s houden de vloot jong, maar ook Aeroflot’s Airbussen zijn niet meer dan een paar jaar oud.

KLM
KLM, de enige Nederlandse maatschappij in de lijst, scoort met een gemiddelde vliegtuigleeftijd van 11.2 jaar niet al te best. In de top tien eindigt het bedrijf op een gedeelde zevende plaats (samen met SAS).

De volledige ranglijst (met tussen haakjes de gemiddelde leeftijd van de vloot):

1. Aeroflot (4.1)
2. Turkish Airlines (5.9)
3. Ryanair (6.7)
4. easyJet (6.8)
5. Air Berlin (8.2)
6. Lufthansa (11.1)
7. KLM (11.1)
7. SAS (11.1)
9. Air France (12.0)
10.British Airways (12.5)

*Op basis van de gegevens van planespotters.net. De andere grote website over luchtvaartvloten, airfleets.net, geeft soms een iets andere gemiddelde leeftijd, maar niet met voldoende verschil om de top tien te veranderen.

De lijst van tien grootste maatschappijen is vastgesteld op basis van het aantal toestellen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button