fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

‘Prijzen vliegtickets blijven volgend jaar gelijk’

De gemiddelde prijs van vliegtickets zal in 2017 niet gaan stijgen. Dat voorspelt zakenreisadviesbureau Advito in haar Industry Forecast voor volgend jaar.

Business class
Advito verwacht dat de wereldwijde prijzen voor business class in 2017 gemiddeld tot 1% zullen stijgen.

Zakelijke reisinkopers moeten rekening houden met grotere variaties in regionale prijzen. Zo zal de gemiddelde prijs van business class in Europa en Latijns-America niet veranderen, terwijl er in Azië juist een stijging tot wel 3% wordt verwacht.

Economy
De intercontinentale prijzen voor economy class zullen volgens Advito juist licht dalen, behalve dan in Europa. Het bedrijf verwacht weinig verandering in de regionale prijzen voor economy.

Olieprijs
Het zakenreisadviesbureau gaat bij haar voorspellingen uit van een olieprijs van 50 dollar. Als de olie echter duurder wordt, dan zullen de prijzen van vliegtickets ook snel stijgen.

Het blijft dus enigzins koffiedik kijken.

advito forecast 2017

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button