fbpx
Frequente reizigersOnderwerpen

Staking Franse luchtverkeersleiders op komst

De Franse luchtverkeersleiders staken weer. Tussen woensdagavond 18.00 uur tot en met vrijdagochtend 05.00 uur legt een deel van hen het werk neer.

De luchtverkeersleiders doen mee aan een nationale Franse staking tegen de bezuinigingen in het land.

Annuleringen
Door de stakingen moeten veel vluchten geannuleerd worden. Het gaat daarbij niet alleen om vluchten die vanuit Frankrijk vertrekken, maar ook om vluchten die slechts over het land heen vliegen.

Volgens persbureau Reuters wordt zo’n 15 procent van alle vluchten van en naar Parijs geannuleerd.

Ryanair
Ryanair annuleert 72 vluchten vanwege de stakingen, zo meldt de maatschappij op haar website. Daarbij zit één vlucht vanuit Nederland: Maastricht – Alicante met nummer FR9043.

KLM
KLM weet nog niet of er vluchten geannuleerd moeten worden, maar de maatschappij houdt de situatie nauwlettend in de gaten, zo meldt een woordvoerder aan Up in the Sky. Bij Transavia zijn vijf vluchten van en naar Nederland geannuleerd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button