fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

In 2016 al miljoen minuten vertraging door stakingen

Stakingen van luchtverkeersleiders hebben sinds 1 januari al voor 3000 geannuleerde vluchten en een totale vertraging van meer dan een miljoen minuten gezorgd. Dit meldt IATA, dat de Franse stakingen scherp veroordeeld.

“De frequentie van de stakingen is onacceptabel”, stelt Rafael Schvartzman, vice-president Europa bij IATA. De stakingen hebben in totaal voor meer dan een miljoen minuten aan vertragingen gezorgd.

Een deel van de Franse luchtverkeersleiders legt vandaag opnieuw het werk neer. Dit is de veertiende keer sinds 1 januari dat zij dit doen. De vakbonden willen, net als veel andere vakbonden in Frankrijk, betere arbeidsvoorwaarden. “Luchtverkeersleiders zijn goedbetaalde professionals in een dynamische industrie. Ze zouden hervormingen moeten omarmen die van belang zijn om de veiligheid, capaciteit en kosten te waarborgen”, aldus Schvartzman.

Ook belangenorganisatie Airlines for Europe (A4E) is zoals altijd, fel tegenstander van de staking. “We kunnen niet toestaan dat 15 duizend luchtverkeersleiders de Europese reizigers beperken in hun rechten”, aldus Thomas Reynaert, algemeen directeur van A4E. Reynaert erkent dat de luchtverkeersleiders mogen staken, maar vindt niet dat de reizigers “gegijzeld” mogen worden.

Samenwerken
IATA wil dat de Europese regeringen samen gaan werken om ervoor te zorgen dat het luchtverkeer kan doorgaan tijdens de stakingen. Aan deze oplossing, in de vorm van Single European Sky, wordt al enkele jaren gewerkt.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button