fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Boeing-CEO ziet ruimte voor twee nieuwe toestellen

Boeing kan nog twee nieuwe toestellen aan het portfolio toevoegen zonder dat de uitgaven de pan uitrijzen. Dit stelde CEO Dennis Muilenburg tegenover Bloomberg.

De vliegtuigbouwer overlegt met diverse maatschappijen over een langere versie van de 737Max en een nieuw te bouwen middle of the market toestel. Dit laatste exemplaar moet de Boeing 757 vervangen, en de concurrentie met de A321LR aangaan. De ‘737Max-10’ moet het gat tussen dat nieuwe toestel en de 737Max-8 gaan vullen. “We kunnen ze in potentie allebei bouwen”, aldus Muilenburg.

Snel in dienst
De grotere 737 Max kan snel ontwikkeld worden en zou in 2019 of 2020 in dienst kunnen komen. “Het ontwikkelprogramma is relatief klein”, stelt Muilenburg. Boeing is volgens Bloomberg al met motorbouwer CFM bezig om de Leap-1B motoren te upgraden, zodat deze ook onder de grootste 737 Max kunnen. Over het middle of the market toestel wilde de CEO weinig kwijt, behalve dat het een relatief eenvoudig landingsgestel krijgt.

Uitgaven
De onderzoeksafdeling heeft volgens de CEO niet enorm veel geld extra nodig voor de nieuwe toesteleln. Boeing verwacht dit jaar veel geld uit te geven aan research & development, omdat de 787-10 gebouwd wordt, de 737 Max afgeleverd wordt en het design voor de 777-9 afgerond wordt. De introductie van de 787 kostte Boeing veel geld: volgens Bloomberg wordt er pas dit jaar break-even gedraaid op het project.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button