fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpenVeiligheid

Maleisië: “gevonden brokstuk Tanzania van MH370”

Een groot deel van een flap, dat in juni in Tanzania gevonden werd, is van MH370. Dit meldt Reuters op gezag van de Maleisische minister Liow Tiong Lai.

Het brokstuk werd in juni gevonden voor de kust van Tanzania. De Australische minister van transport linkte de flap in juli al aan de verdwenen vlucht. Volgens de Maleisische minister gaat het om een outboard flap.

Ruim 2,5 jaar na de crash is het flap-onderdeel pas het tweede onderdeel dat met zekerheid gelinkt wordt aan MH370. Eerder gebeurde dat met een flaperon, die werd gevonden op het Franse eiland La Reunion. Beide vindplaatsen liggen in hetzelfde stroomgebied.

Meer onderdelen
In de omgeving van Mozambique, Zuid-Afrika en Mauritius spoelden rond juni meer onderdelen aan die mogelijk van MH370 zijn. Dit wordt nog onderzocht door het Australische en Maleisische onderzoeksteam.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button