fbpx
IncidentenNL NieuwsOnderwerpenVeiligheid

Onderzoeksraad positief over maatregelen overheid na MH17

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OvV) vindt dat de Nederlandse overheid voldoende gedaan heeft met aanbevelingen die ervoor moeten zorgen dat passagiersinformatie na een vliegtuigcrash sneller beschikbaar komt.

De Raad deed de aanbevelingen na de ramp met vlucht MH17. Na de crash moesten nabestaanden van de Nederlandse slachtoffers lang wachten op het formele bericht wat er met hun familieleden gebeurd was. Dit kwam onder andere doordat informatie bij verschillende organisaties vandaan moest komen. De overheid had geen regie op dit proces, schrijft de onderzoeksraad. Om dat te veranderen, werden verschillende aanbevelingen gedaan. Zo moet de registratie van de nationaliteit van de slachtoffers sneller en moet de crisisorganisatie in Nederland eenvoudiger worden opgezet.

De overheid is inmiddels bezig met het opstellen van een Nationaal Crisisplan Vliegtuigongevallen. Hoewel de onderzoeksraad positief is, tekent de organisatie er wel bij aan dat de praktijk nog moet uitwijzen of de maatregelen daadwerkelijk helpen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button