fbpx
AirlinesLiefhebberOnderwerpen

Rossiya Airlines beschildert 747 weer met tijger-livery

De Russische carrier Rossiya Airlines heeft weer een Boeing 747 beschilderd met een tijger-livery. Het bewuste toestel is overgenomen van TransAero, dat eerder al tijgers op de eigen toestellen zette.

Rossiya liet het nieuwe toestel in Italië overspuiten. De maatschappij heeft nu zes 747’s in dienst. De toestellen worden vooral ingezet op chartervluchten vanuit Moskou naar het oosten van Rusland. Over de beenruimte op die vluchten doet de maatschappij niet al te moeilijk: 522 stoelen staan er in de jumbo’s. Voor 12 passagiers is ruimte in de business class, de andere 510 passagiers zitten in de economy class.

Uitsterven
De 747’s van Rossiya zijn overgenomen van het failliete TransAero. Die maatschappij voerde eerder al 747’s uit met een tijger op de neus. Met de livery wilde Transaero aandacht vragen voor het behoud van de Siberische tijger. Het beest werd een tijdje met uitsterven bedreigd. In 2015 is een telling gedaan waaruit bleek dat er nog ongeveer 500 van deze tijgers in het wild leven.

Transaero_747_tijger_4
Een 747 van het inmiddels failliete TransAero met de Siberische tijger. (c) TransAero

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button