fbpx
AirlinesLiefhebberOnderwerpen

Rossiya Airlines beschildert 747 weer met tijger-livery

De Russische carrier Rossiya Airlines heeft weer een Boeing 747 beschilderd met een tijger-livery. Het bewuste toestel is overgenomen van TransAero, dat eerder al tijgers op de eigen toestellen zette.

Rossiya liet het nieuwe toestel in Italië overspuiten. De maatschappij heeft nu zes 747’s in dienst. De toestellen worden vooral ingezet op chartervluchten vanuit Moskou naar het oosten van Rusland. Over de beenruimte op die vluchten doet de maatschappij niet al te moeilijk: 522 stoelen staan er in de jumbo’s. Voor 12 passagiers is ruimte in de business class, de andere 510 passagiers zitten in de economy class.

Uitsterven
De 747’s van Rossiya zijn overgenomen van het failliete TransAero. Die maatschappij voerde eerder al 747’s uit met een tijger op de neus. Met de livery wilde Transaero aandacht vragen voor het behoud van de Siberische tijger. Het beest werd een tijdje met uitsterven bedreigd. In 2015 is een telling gedaan waaruit bleek dat er nog ongeveer 500 van deze tijgers in het wild leven.

Transaero_747_tijger_4
Een 747 van het inmiddels failliete TransAero met de Siberische tijger. (c) TransAero

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button