fbpx
Opmerkelijk

Rusland weigert Turkmeense airline in luchtruim

Rusland weigert vanaf volgende week maandag Turkmenistan Airlines in het Russische luchtruim. De maatschappij moet eerst schulden aan Rusland aflossen.

Volgens ch-aviation legt Rusland de sanctie op omdat de maatschappij nog geld moet betalen aan de Russische luchtvaartautoriteit. De Federal State Unitary Enterprise “State ATM Corporation”, die het luchtverkeer in de gaten houdt, zou nog 220 duizend dollar van Turkmenistan Airlines krijgen.

De maatschappij is de enige carrier in Turkmenistan, een republiek ten zuidoosten van Rusland. Als de maatschappij niet meer over Rusland mag vliegen, heeft dat gevolgen voor de lijndiensten naar Minsk, Londen Heathrow en Birmingham. Binnen Rusland vliegt de maatschappij op Sint Petersburg en Moskou.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button