fbpx
LiefhebberNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Boeing bouwt 500ste 787

Boeing is begonnen met de bouw van de 500ste 787. Het toestel wordt de eerste 787 voor Air France.

De neussectie van de 500ste 787 arriveerde donderdagavond op de final assembly line in Everett. De romp en het achterste deel van het toestel zijn gebouwd in South Carolina en werden per Dreamlifter naar Everett vervoerd.

De neussectie van de 500ste Dreamliner (c) Woody's Aeroimages via Flickr.
De neussectie van de 500ste Dreamliner (c) Woody’s Aeroimages via Flickr.
(c) Boeing South Carolina
(c) Boeing South Carolina
(c) Boeing South Carolina
(c) Boeing South Carolina

2007
De eerste 787 rolde op 8 juli 2007 uit de fabriek in Everett. All Nippon Airways was de launch-customer, maar de maatschappij nam het toestel nooit af. De eerste Dreamliners kampten met veel problemen, onder andere doordat de accu’s van het toestel in brand vlogen. Inmiddels is ANA wel de grootste gebruiker van de 787: begin september nam de maatschappij de vijftigste 787 in ontvangst.

Op dit moment zijn er volgens planespotters.net 471 Dreamlliners afgebouwd. Niet alle 471 toestellen vliegen overigens. Boeing heeft zelf de eerste drie exemplaren aan de kant gezet. Dit is gebruikelijk bij meer modellen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button