AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

Duitse vakbond: Ryanair buit piloten uit

De contracten die Ryanair wil afsluiten met de Duitse piloten, zijn “moderne slavernij”. Dit zegt de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit.

De maatschappij heeft nieuwe contracten opgesteld nadat in juli op diverse plaatsen in Duitsland invallen waren. De rechtbank in Koblenz liet papieren en computers van Ryanair in beslag nemen omdat er een onderzoek liep wegens belastingontduiking en foute contracten.

Volgens VC zijn de nieuwe contracten, waarin de piloten in dienst komen bij Ryanair, maar bij Bluesky, niet beter dan de oude. “Deze contracten zijn niets meer dan moderne slavernij”, aldus vakbondsvoorzitter Ilja Schulz.
De vakbond stelt dat de contracten niet volgens het Duitse en Europese recht zijn opgesteld. Bij ziekte moet de niet-gewerkte tijd volgens de bond later worden ingehaald en piloten kunnen sneller op straat gezet worden, stelt VC.

De vakbond eist dat Ryanair de piloten gewoon zelf in dienst neemt, zoals bij veel airlines gebruikelijk is. “De enige reden om piloten niet zelf aan te nemen is het willen omzeilen van juridische en sociale constructies”, aldus Schulz.

Een woordvoerder van Ryanair wilde tegenover Aero.de geen commentaar geven op de aantijgingen van VC. “We geven geen commentaar op de uitspraken, die gaan over vertrouwelijke gesprekken met onze medewerkers en piloten”, aldus een zegsman.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close