fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

Duitsers nemen luchtverkeersleiding Edinburgh over

De luchtverkeersleiding in Edinburgh wordt vanaf 1 april 2018 overgenomen door een van oorsprong Duits bedrijf. Een dochtermaatchappij van de Deutsche Flugsicherung (DFS) heeft de aanbesteding gewonnen.

Het Britse Air Navigation Solutions (ANS) voert op dit moment ook al de luchtverkeersleiding uit op Londen Gatwick. Beide luchthavens hebben dezelfde eigenaar. Het contract voor de Schotse luchthaven loopt voor tien jaar. “We zijn heel trots dat we dit contract gewonnen hebben. Het succes laat zien dat we ambitieus zijn om te groeien. We hebben de juiste weg gekozen naar de Europese markt”, stelt Klaus-Dieter Scheurle, CEO van DFS.

De luchtverkeersleiding wordt in Groot-Brittannië voornamelijk uitgevoerd door de National Air Traffic Control Services (NATS). De organisatie blijft tot 2018 actief in Edinburgh. Dan moet ANS voldoende luchtverkeersleiders hebben om het stokje over te nemen. Edinburgh verwerkt op jaarbasis ongeveer elf miljoen passagiers. De luchthaven is bereikbaar vanaf 122 andere vliegvelden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button