fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Patstelling tussen Lufthansa en piloten duurt voort

Lufthansa en vakbond Vereinigung Cockpit hebben hun gesprekken over een piloten-cao alweer beëindigd. Dit laat de vakbond weten. Met de patstelling duurt de soap rond een nieuwe cao voort.

Beide partijen onderhandelen al jaren over een nieuwe cao en over een overgangsregeling voor de pensioenen van piloten, vervroegde uittreding en de salariseisen. In augustus liep een onderhandelingsronde op niets uit, waarna VC de schuld bij de maatschappij legde. De partijen gingen opnieuw en tevergeefs in overleg. VC had zich voorgenomen om voor alle piloten bij Lufthansa, Lufthansa Cargo en Germanwings één cao af te sluiten. “De gesprekken zijn ondanks intensieve bemoeienis van VC beëindigt”, laat de vakbond in een verklaring weten.

Moeizaam
Lufthansa probeert al sinds 2014 nieuwe cao’s af te sluiten met het personeel. Na een moeizaam proces, waarbij meerdere keren gestaakt werd, ging het cabinepersoneel in augustus akkoord. De piloten weigeren zich vooralsnog neer te leggen bij het aanbod van de maatschappij. Uit onvrede met de gang van zaken legden de piloten in 2014 en 2015 dertien keer het werk neer, omdat hun onderhandelingen vastliepen. Dit kostte de maatschappij honderden miljoenen euro’s. Of er nu ook stakingen dreigen, is niet duidelijk.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button