fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Antonov dreigt met vliegverbod voor Russische An-124’s

Het Antonov-designbureau dreigt met een vliegverbod voor de Antonov 124’s van Volga Dnepr als de Russische maatschappij de onderhoudscontracten bij Antonov opzegt. Dit melden diverse websites met nieuws over de luchtvrachtmarkt.

Volgens Air Cargo World worden de maatregelen alleen genomen als Volga Dnepr besluit om de servicecontracten van de vliegtuigen onder te brengen bij een Russisch bedrijf, bijvoorbeeld Ilyushin.

Rusland en Oekraïne liggen al tijden met elkaar overhoop. In 2015 annexeerde Rusland de Krim, een deel van Oekraïne. De toestellen van Antonov worden in Oekraïne gebouwd, maar de Russische maatschappij Volga Dnepr is één van de grootste gebruikers van de transportvliegtuigen. De maatschappij heeft twaalf An-124’s in dienst en zet die over de hele wereld in.

Vliegverbod
Het vliegverbod geldt volgens CargoForwarder voor vluchten buiten Rusland. Antonov zou Volga kunnen verbieden om de toestellen internatonaal in te zetten. Volgens CEO Alexander Kotsuba heeft hij dan ICAO en IATA nodig, omdat de An-124’s van Volga instrumenten aan boord zouden hebben die niet gecertificeerd zijn. Tijdens onderhoudsbeurten zijn illegale onderdelen geïnstalleerd, claimt de CEO. Over de inzet binnen Rusland heeft alleen de Russische luchtvaartautoriteit zeggenschap.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button