fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

Boeing maakt meubels van tweedehands onderdelen

Vliegtuigfabrikant Boeing heeft onlangs een collectie meubels die gemaakt zijn van oude vliegtuigonderdelen aangeboden via haar online website.

Tweede leven
De meubels worden gemaakt uit oude vliegtuigonderdelen van Boeing toestellen in de zogeheten ‘Custom Hangar’. De meeste toestellen die gebruikt worden voor het project hebben gemiddeld meer dan 100.000 vlieguren gemaakt en zijn al een tijdje uit dienst, zoals de B727 of de eerste B747-100. Met dit project wil Boeing deze authentieke toestellen toch weer nieuw leven inblazen.

Wijnbar of motorblad
Vliegtuigfanaten kunnen hun hart ophalen in de online winkel. Er is voor ieder wat wils: van spiegels gemaakt uit oude motor-onderdelen of gerestaureerde vliegtuigramen tot leren stoelen gemaakt uit een motorkap van een B727. Omdat de meubels stuk voor stuk met de hand gemaakt zijn en uniek zijn in hun soort, moeten kopers wel redelijk diep in de buidel tasten. Zo kost bijvoorbeeld een salontafel gemaakt uit een motoruitlaat van een B707 omgerekend zo’n €3.150. Voor degenen die geen $10.500,00 (omgerekend €9.400) willen of kunnen betalen voor een eettafel  gemaakt van een vliegtuigromp zijn er ook een aantal kleinere accessoires te koop. 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button