fbpx
Frequente reizigersLayoutNieuws

Phuket Airport opent nieuwe terminal

De Thaise premier Prayut Chan-o-cha heeft vrijdag de nieuwe terminal op Phuket Airport geopend. Deze expansie biedt de luchthaven de mogelijkheid om te groeien van 6,5 miljoen passagiers naar 12,5 miljoen passagiers.

De terminal is 73.104 vierkante meter en bevat vijftien immigratiepunten, acht douaneplaatsen, vijf bagage carrousels, een aankomstgedeelte van 300 meter en een 285 meter lang vertrekgedeelte.

Vertraging
“Ik ben verheugd om de nieuwe terminal te openen, zeker nadat er veel vertraging ontstond bij de bouw. Hoewel de terminal er niet heel luxe uit ziet, is het wel heel handig voor passagiers. We zijn erop gefocust om het toerisme in Thailand te laten groeien”, aldus de premier.

Twee sterren
Phuket Airport is het op twee na drukste vliegveld van Thailand en is vooral populair voor strandvakanties. In 2015 waren er al 12,9 miljoen passagiers, die door een terminal moesten die op de helft berekend is. Dat was duidelijk te merken. De luchthaven scoorde dan ook twee sterren in de review van Up in the Sky.

Groei
Volgens Airports of Thailand verwelkomde het vliegveld 13,66 miljoen passagiers in de periode oktober 2016 – augustus 2016, een toename van 17,01 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Er werden 87.409 vluchten uitgevoerd. 46 luchtvaartmaatschappijen verbinden Phuket met meer dan 37 bestemmingen.

Phuket Airport - links oude terminal, rechts nieuwe
Phuket Airport – links oude terminal, rechts nieuwe

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button