fbpx
FinancieelOnderwerpenProfessional

Pratt & Whitney schat 150 motoren te leveren in 2016

United Technologies Corporation, het moederbedrijf van motorbouwer Pratt & Whitney verwacht in 2016 150 motoren af te leveren. Het eerdere doel was 200, melden diverse media.

Greg Hayes, CEO van United Technologies Corporation, is duidelijk over de situatie. “Niemand is blij,” zei hij tegen Bloomberg, “Dit is een slecht verhaal voor Pratt & Whitney”. Of het bedrijf in 2016 winst maakt, hangt af van het aantal motoren dat de fabrieken verlaat, tekent Reuters op.

Pratt & Whitney kampt met vertragingen in het afleveren van de motoren, nadat in januari bleek dat de 1100GW motoren niet voldeden aan de eisen die diverse luchtvaartmaatschappijen stelden. Met name Airbus ondervond hierdoor hinder, nadat een aantal maatschappijen weigerde om de A320neo met motoren van Pratt & Whitney af te nemen. De problemen moeten inmiddels opgelost zijn, maar desondanks lopen de afleveringen bij Airbus nog achter. Er vliegen nu zestien A320neo’s rond, maar dat hadden er een stuk meer moeten zijn.

Bombardier
Vorige week liet Bombardier weten minder toestellen uit de CSeries af te leveren, omdat Pratt niet op tijd de motoren kan leveren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button