fbpx
IncidentenLayout

Drone brengt veiligheid Vliegveld Hilversum in gevaar

Medewerkers van Vliegveld Hilversum ontdekten donderdag een drone boven Snackbar de Egelshoek, waarna direct ‘alle alarmbellen afgingen op het vliegveld’.

Approach
De drone hing nog in de lucht op een hoogte van circa 20 tot 30 meter, precies in het verlengde van een van de landingsbanen, en op een hoogte waar motorvliegtuigen of zweefvliegtuigen bezig hadden kunnen zijn met de laatste fase van de approach, meldt het vliegveld op haar website.

Filmopdracht
De bestuurder is aangesproken en vertelde met een commerciële filmopdracht bezig te zijn. Hij had de drone pas kort in zijn bezit en verklaarde te vertrouwen op de ingebouwde techniek van ‘geofencing’, een systeem dat drones ervan weerhoudt op te stijgen in verboden gebieden.

Aangifte
Het vliegveld zegt dat de bestuurder ‘goed aan te spreken was op zijn gedrag’. Daarom is er geen aangifte gedaan.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button