fbpx
IncidentenOnderwerpen

Spicejet schiet door op landingsbaan, geen gewonden

Een toestel van het Indiase Spicejet is zondagochtend doorgeschoten na de landing. De DeHavilland Dash-8 kwam zo’n dertig meter na de landingsbaan tot stilstand. Niemand raakte gewond.

Spicejet Vlucht 1047 was van Hyderabad opgestegen en had als bestemming Tirupati.

Oud-minister
Volgens een van de passagiers, oud-minister Ramnarayana Reddy, was er geen aanwijzing dat er iets mis was toen het vliegtuig de landing inzette. “We wisten niet dat het toestel was doorgeschoten. Ineens kwam het vliegtuig met een klap tot stilstand. Het was een miraculeuze ontsnapping, geen van de passagiers raakte gewond.”

Pelgrims
Veel passagiers waren pelgrims, die op weg waren naar Tirumala. Met behulp van het luchthavenpersoneel konden de passagiers geëvacueerd worden.

Oorzaak
Wat de precieze oorzaak van het incident is, is nog onduidelijk. Gedacht wordt aan een technisch probleem. Een woordvoeder van Spicejet laat weten dat ook het personeel er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen en dat het vliegtuig niet beschadigd is.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button