Opmerkelijk

Vliegtuigbom uit WOII gevonden in Rijsenhout

Tijdens werkzaamheden is vrijdag in Rijsenhout een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog naar boven gekomen.

250 ponder
Het gaat om een Engelse 250 ponder met een chemische vertrager als ontstekingsmechanisme. De gemeente Haarlemmermeer geeft aan dat de staat van de bom ‘stabiel’ is en dat er geen gevaar is voor omwonenden en infrastructuur. Hij is afgedekt met platen en zand, waardoor het geen gevaar vormt.

Onderzoek
In het gebied zijn meerdere objecten onder de grond gedetecteerd die eerst benaderd en onderzocht moeten worden. Dit gebeurt de komende twee tot drie weken. Als alle objecten benaderd zijn dan wordt een plan gemaakt om de bommen gecontroleerd te laten ontploffen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button