fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Airbus gaat reorganiseren

Airbus gaat reorganiseren om de kosten te verlagen. Daardoor verliest een deel van het management mogelijk zijn baan.

Efficiënt
Topman Tom Enders zegt in een interview met Bloomberg dat het bedrijf efficiënter moet gaan opereren: “We proberen niet alleen concurrerender te worden op de werkvloer, maar ook door te kijken naar de bedrijfsstructuur, hoofdkantoren, enzovoort.”

Enders kon nog geen duidelijkheid geven over op welke termijn er gereorganiseerd wordt en welke maatregelen precies genomen worden.

Airbus deed al eerder pogingen om efficiënter te worden, maar die waren volgens de topman niet vergaand genoeg.

Eerlijk
De vliegtuigfabrikant is relatief inefficiënt doordat banen, kantoren en fabrieken ‘eerlijk’ over Duitsland en Frankrijk verdeeld moeten worden.

Daarnaast kreeg Airbus recent met enkele tegenvallers te maken, zoals de vertraagde aflevering van veel A320neo’s en A350’s door problemen bij toeleveranciers. Die kosten het bedrijf veel geld.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button