fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Qatar met de A380 naar Australië

Qatar Airways vliegt vanaf nu met de A380 naar Sydney. Het toestel vervangt de Boeing 777-300, waardoor de capaciteit met 44% toeneemt.

Open armen

Volgens Akbar Al Baker, de CEO van Qatar, wordt de A380 ingezet om de grote vraag vanuit Australië op te vangen. “Vanaf het moment dat we op Sydney begonnen te vliegen aan het begin van dit jaar, zijn we met open armen verwelkomd.”

Verheugd
“We zijn verheugd met het feit dat Qatar nog geen zes maanden na de lancering van Doha-Sydney al de A380 inzet. Dat getuigt van hun succes en hoge bezettingsgraad”, aldus Kerrie Mather, de directrice van Sydney Airport.

A380
Aan boord van Qatar’s A380 is plaats voor 517 passagiers, waarvan acht in first class, 48 in business en de rest in economy. In totaal de maatschappij zes van deze toestellen in dienst, met nog twee in bestelling.

Qatar zet de A380 ook in op de routes naar Bangkok, Londen en Parijs.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button