AirlinesIncidentenOnderwerp

United A319 rijdt het gras in – foto

Een Airbus A319 van United is zondagavond van de startbaan gereden. Het incident vond plaats op de luchthaven van Denver.

Verhard
“Helaas zijn we van het verharde gedeelte van de startbaan afgeraakt”, zo meldde één van de piloten aan de passagiers. Volgens Flight Global was niemand van hen erg geschrokken.

Oorzaak
De piloot zei dat het incident veroorzaakt werd door falende remmen. Er werd nog geprobeerd om met de thrust reversers de A319 te stoppen, maar dat mocht niet baten.

Reno
Het toestel, met registratie N840UA, zou naar Reno in Nevada vliegen toen het rond 19.15 van de startbaan reed. De passagiers werden één uur later met een ander vliegtuig alsnog naar hun plaats van bestemming gebracht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close