fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

United A319 rijdt het gras in – foto

Een Airbus A319 van United is zondagavond van de startbaan gereden. Het incident vond plaats op de luchthaven van Denver.

Verhard
“Helaas zijn we van het verharde gedeelte van de startbaan afgeraakt”, zo meldde één van de piloten aan de passagiers. Volgens Flight Global was niemand van hen erg geschrokken.

Oorzaak
De piloot zei dat het incident veroorzaakt werd door falende remmen. Er werd nog geprobeerd om met de thrust reversers de A319 te stoppen, maar dat mocht niet baten.

Reno
Het toestel, met registratie N840UA, zou naar Reno in Nevada vliegen toen het rond 19.15 van de startbaan reed. De passagiers werden één uur later met een ander vliegtuig alsnog naar hun plaats van bestemming gebracht.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button