fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Vandaag beginnen onderhandelingen over luchtvaartverdrag met Qatar

Vandaag beginnen de onderhandelingen tussen de Europese Unie en de autoriteiten van Qatar over een nieuw luchtvaartverdrag. Eurocommissaris Violeta Bulc, die de onderhandelingen leidt, wil een verdrag dat de toegang tot beide markten liberaliseert maar ook eerlijke concurrentie afdwingt.

Voorheen werden dit soort luchtvaartverdragen vooral door individuele staten gesloten, maar zij hebben afgesproken dat die taak nu primair bij de Europese Unie komt te liggen.

VNV
Pilotenvakbond VNV roept Bulc op om de ‘oneerlijke concurrentie’ uit Qatar aan banden te leggen.

“De Europese luchtvaartindustrie kan met ieder bedrijf concurreren, maar niet met rijke oliestaten die op dit moment met hun gesubsidieerde staatsmaatschappijen onze Europese luchtvaartmaatschappijen naar de knoppen vliegen. Een stevige, eerlijke concurrentieclausule is dus essentieel voor het overleven van de Europese luchtvaartsector en de honderdduizenden banen die daarmee gemoeid gaan”, aldus VNV-voorzitter Steven Verhagen.

Qatar
Qatar wil juist dat nationale luchtvaartmaatschappij Qatar Airways flink kan uitbreiden in Europa. Er zijn nu nog veel wettelijke restricties die de groeiplannen beperken.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button