AirlinesOnderwerpProfessional

Vandaag beginnen onderhandelingen over luchtvaartverdrag met Qatar

Vandaag beginnen de onderhandelingen tussen de Europese Unie en de autoriteiten van Qatar over een nieuw luchtvaartverdrag. Eurocommissaris Violeta Bulc, die de onderhandelingen leidt, wil een verdrag dat de toegang tot beide markten liberaliseert maar ook eerlijke concurrentie afdwingt.

Voorheen werden dit soort luchtvaartverdragen vooral door individuele staten gesloten, maar zij hebben afgesproken dat die taak nu primair bij de Europese Unie komt te liggen.

VNV
Pilotenvakbond VNV roept Bulc op om de ‘oneerlijke concurrentie’ uit Qatar aan banden te leggen.

“De Europese luchtvaartindustrie kan met ieder bedrijf concurreren, maar niet met rijke oliestaten die op dit moment met hun gesubsidieerde staatsmaatschappijen onze Europese luchtvaartmaatschappijen naar de knoppen vliegen. Een stevige, eerlijke concurrentieclausule is dus essentieel voor het overleven van de Europese luchtvaartsector en de honderdduizenden banen die daarmee gemoeid gaan”, aldus VNV-voorzitter Steven Verhagen.

Qatar
Qatar wil juist dat nationale luchtvaartmaatschappij Qatar Airways flink kan uitbreiden in Europa. Er zijn nu nog veel wettelijke restricties die de groeiplannen beperken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close