fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Azores Airlines gaat vloot uitbreiden met A321neo

Azores Airlines gaat zijn vloot vernieuwen met de A321neo en tegen 2019 met de A321LR, die langere afstanden aankan. Het bedrijf wil daarmee nieuwe trans-Atlantische routes openen.

Het is nog niet bekend hoeveel toestellen Azores koopt.

Missie
“Het is onze missie om de wereld dichterbij de Azoren te brengen en we zijn verheugd dat we met de aanschaf van de A321neo daarmee door kunnen gaan”, zei CEO Paulo Menezes van SATA, het moederbedrijf van Azores.

A321LR
De A321LR zal routes kunnen vliegen die tot 4000 zeemijlen (7400 km) lang zijn. Het toestel zal daarmee de grootste actieradius hebben van alle vliegtuigen met een enkel gangpad, en kan probleemloos de Atlantische oceaan oversteken.

Azores
Azores is de maatschappij van de Portugese eilandengroep de Azoren. Met een vloot van zeven Airbussen vliegt het bedrijf naar zowel Amerikaanse als Europese bestemmingen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button