fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Spirit ontvangt eerste Amerikaanse A321

De lagekostenmaatschappij Spirit heeft maandag haar eerste in Amerika geproduceerde A321 ontvangen. Het toestel is geassembleerd in de nieuwe Airbus-fabriek in Mobile, Alabama.

Opwindend
“Dit is een opwindende dag voor Spirit. Onze vloot is één van de jongste en efficiëntste in de markt en we zijn verheugd om daar Spirit’s eerste Amerikaanse toestel aan toe te voegen”, zo zei Bob Fornaro, CEO van de maatschappij, bij de ontvangst.

Spirit
Spirit wordt wel de ‘Ryanair’ van de Verenigde Staten genoemd. Het is de enige ultra-low-cost-carrier in het land en beschikt over een vloot die volledig uit Airbussen bestaat.

Airbus-fabriek
Airbus heeft vorig jaar een assemblagefabriek in Mobile geopend om beter te kunnen concurreren met het Amerikaanse Boeing. Sindsdien zijn er tien toestellen geproduceerd, allemaal A321’s.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button