AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

Air France vergroot capaciteit naar Caïro, KLM vertrekt

Eerder deze maand maakte KLM bekend dat het stopt met vliegen naar Caïro vanwege “economische redenen”. Opvallend genoeg meldt zusterbedrijf Air France nu juist dat het de capaciteit naar de Egyptische hoofdstad gaat vergroten.

Boeing 787
Caïro wordt namelijk de eerste bestemming van Air France’s Boeing 787-9. Dit toestel heeft 276 stoelen, 68 meer dan de Airbus A330-200 die de maatschappij nu op de route inzet. Dat betekent een capaciteitsvergroting van meer dan 30 procent.

Januari
Air France zet de grotere 787 in vanaf 9 januari. Drie dagen eerder, op 6 januari, voert KLM juist de laatste vlucht uit naar Caïro.

Reden
Als reden voor het vertrek gaf KLM aan dat “de devaluatie van het Egyptische Pond en het besluit van de Centrale Bank van Egypte om restricties op te leggen bij het overmaken van buitenlandse valuta vanuit Egypte” een negatief effect hebben op de resultaten van het bedrijf. Air France lijkt daar geen last van te hebben.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button