AirlinesOnderwerpOpmerkelijk

Paralympiër woedend op South African Airways

De Zuid-Afrikaanse paralympiër Tyrone Pillay is woedend op South African Airways (SAA) nadat zijn prothese geweigerd werd.

Paralympische Spelen
Pillay vloog na afloop van de Paralympische Spelen met SAA terug naar huis. Op het eerste deel van de vlucht, van Sao Paulo naar Johannesburg, kon hij zonder problemen zijn prothese meenemen. Bij de vervolgvlucht naar Durban ging het echter mis.

De cabin crew zei tegen Pillay dat hij zijn prothese niet mee mocht nemen in de cabine. Omdat het ding ook niet meer in de vrachtruimte geladen kon worden, moest het achtergelaten worden op de luchthaven van Johannesburg.

Twitter
Op Twitter klaagt Pillay dat SAA de slechtste maatschappij ter wereld is. “Ik begrijp niet hoe ik zo behandeld kan worden na het winnen van een medaille voor ons land. Erg respectloos.” Hij won brons op het onderdeel kogelstoten.

SAA zegt de zaak te onderzoeken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button