AirlinesFrequente reizigerOnderwerpVliegvelden

Jet2 opent basis in achtertuin Ryanair en easyJet

De Britse low-cost carrier Jet2 opent in 2017 een basis op Londen Stansted. De maatschappij gaat vanaf de luchthaven de concurrentie aan met easyJet en Ryanair.

Voor de maatschappij uit Leeds wordt Stansted de eerste basis in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. In het noordelijke deel van het land heeft de carrier al acht bases, onder andere in Manchester, Glasgow en Newcastle.

In Londen zet Jet2 zes nieuwe 737-800’s neer. Met de toestellen worden 21 Europese bestemmingen bediend. Veel van die bestemmingen liggen in Zuid-Europa. “Uiteindelijk willen de mensen op dit koude en regenachtige eiland naar de Mediterraanse kust en wat zon krijgen”, aldus Jet2 CEO Steve Heapy. De luchthaven verwacht ondanks de Brexit groeicijfers te kunnen presenteren. “Er is wat onzekerheid over de loadfactors, maar we verwachetn dat die zullen stijgen’, stelt algemeent directeur Andrew Cowan tegenover Bloomberg.

Stansted
Voor Londen Stansted is de nieuwe basis ook goed nieuws. Op dit moment heeft Ryanair op Stansted nog een grote basis, maar de Ierse carrier heeft aangekondigd geen nieuwe toestellen in Groot-Brittannië te stationeren. De maatschappij schrapt ook vluchten als gevolg van de Brexit. Jet2 krijgt vooral vluchten in de zogeheten off-peak, in die periode op de dag is nog ruimte op de luchthaven.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close