AirlinesLiefhebberOnderwerp

Oostenrijkse carrier claimt ‘kortste internationale vlucht’: 8 minuten

De Oostenrijkse maatschappij People’s Viennaline begint met de kortste internationale vlucht. De vlucht Sankt Gallen en Friedrichshafen duurt acht minuten.

De maatschappij vliegt vanaf 2 november tussen Sankt Gallen in Zwitserland en Friedrichshafen in Duitsland. De afstand tussen deze plaatsen bedraagt slechts 77 kilometer. Met de auto duurt deze rit ongeveer een uur. People’s Viennaline gebruikt de route volgens The Daily Mail vooral als feederroute voor de route Friedrichshafen-Keulen. Passagiers kunnen ook gewoon uitstappen in Friedrichshafen. Tickets voor de vlucht kosten 34 euro per stuk.

Wenen-Bratislava
De kortste internationale route leek al eerder even in handen van een Oostenrijkse maatschappij. FlyNiki had plannen voor vluchten van Wenen naar Bratislava. Die vlucht zou tien minuten duren. De afstand tussen de hoofdsteden van Oostenrijk en Slowakije is ongeveer 47 kilometer. Na veel kritiek besloot de maatschappij niet te beginnen met de route.

Binnenlandse vlucht
De kortste binnenlandse vlucht is te vinden in Schotland en vliegt tussen Westray en Papa Westray. Afhankelijk van de windsnelheid wordt deze vlucht uitgevoerd in 53 tot 180 seconden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/