FinancieelNieuwsNL nieuwsOnderwerpOpleidingProfessional

Pilotenopleiding door wetsvoorstel netto bijna 2x zo duur

De aftrek van de uitgaven voor scholing wordt als het aan het kabinet Rutte II ligt, per 1 januari 2018 afgeschaft. Dat staat in een wetsvoorstel dat op Prinsjesdag is ingediend bij de Tweede Kamer. Van de opbrengst zullen scholingsvouchers worden uitgegeven voor mensen die uit zichzelf minder snel geneigd zijn tot het volgen van scholing, maar waarvan het maatschappelijk belang in de deelname van scholing groot is.

Huidige situatie
Tegenwoordig kunnen piloten de kosten van de opleiding, die vaak meer dan €100.000 kost, fiscaal aftrekken. Ze krijgen als het ware een potje (persoonsgebonden aftrek), dat afgetrokken kan worden in de aangifte inkomstenbelasting. Het restant van de persoonsgebonden aftrek kan worden doorgeschoven naar het volgende jaar. Het komt erop neer dat je de jaren na de pilotenopleiding belastingvrij verdient.

Wetsvoorstel
De kans dat het wetsvoorstel wordt aangenomen is vrij groot. Als dit gebeurt, betekent het echter dat een pilotenopleiding bijna twee keer zo duur gaat worden. Er moet in dat geval namelijk gewoon belasting worden betaald. Slecht nieuws dus voor de huidige Nederlandse studenten bij vliegscholen. Voor de al afgestudeerde vliegers geldt dat de al ontvangen persoonsgebonden aftrek gewoon blijft staan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close