fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Luchthaven Brussel garandeert dat passagiers vliegtuig halen

Brussels Airport garandeert passagiers dat ze hun vliegtuig halen als ze vanaf Brussel naar een bestemming binnen de Europese Unie vliegen. Voorwaarde is dat ze minimaal 45 minuten voor vertrek op de luchthaven zijn. Dit melden diverse media, waaronder het ANP.

CEO Arnaud Feist kondigde donderdag aan dat passagiers die hun vlucht toch missen, hun geld terugkrijgen. Na de terreuraanslagen op de luchthaven in maart werd de beveiliging opgeschroefd, waardoor passagiers eerder op het vliegveld moesten zijn. De passagiers worden buiten nog steeds extra gecontroleerd voor ze de vertrekhal in mogen, maar volgens de CEO wordt er inmiddels wel efficiënter gewerkt. De zogeheten ‘precontrole’ wordt in december waarschijnlijk afgeschaft, liet Feist weten.

Minder toeristen
In de eerste zes maanden zijn in Brussel minder hotelkamers geboekt. Volgens Toerisme Vlaanderen zijn er een miljoen overnachtingen minder geboekt. Dit meldt de Belgische website De Redactie. In Brussel werden 22,5 procent minder overnachtingen gereserveerd. Ook in Brugge waren de gevolgen van de aanslagen goed te zien; daar werden 12 procent minder boekingen genoteerd,

“Het zijn bij uitstek de bestemmingen in België die mikken op een internationaal publiek”, aldus een woordvoerder van Toerisme Vlaanderen. Met name toeristen uit Japan, de Verenigde Staten en Brazilië laten het afweten in België. Toeristen uit omliggende Europese landen komen nog wel. Volgens de organisatie is het aantal Nederlandse toeristen gedaald met gemiddeld 6,9 procent

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button