fbpx
FinancieelOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

CEO Airbus waarschuwt personeel voor ontslagen

Om de kosten te drukken gaat Airbus de komende tijd bezuinigen. Hierbij gaan ook ontslagen vallen, waarschuwt CEO Tom Enders volgens Bloomberg. Mogelijk komt er ook een andere rol voor Francois Brégier.

Het persbureau baseert zich op een interne brief van Airbus die in handen is van Bloomberg. Airbus moet bezuinigen en gaat de processen stroomlijnen. Dit zal ‘significante impact’ hebben op het personeelsbeleid. De aanpassingen worden onder andere gedaan bij de productie van de A380: die gaat in stappen omlaag naar 12 per jaar in 2018. Het toestel verkoopt niet goed.

Ook bij de helikopterdivisie worden “noodzakelijke aanpassingen” gedaan. “De effecten op het personeel en de kosten zijn in beide gevallen niet te negeren”, aldus Enders in de brief. Over hoeveel ontslagen er zullen vallen, wijdt de CEO niet uit.

Power8
In 2007 presenteerde Airbus een plan waarmee jaarlijks 2,1 miljard euro bespaard moest worden. Uiteindelijk leverde de besparingen in dit zogeheten ‘Power8’ plan jaarlijks 2,5 miljard euro op. In eerste instantie wilde de bouwer toen zes fabrieken verkopen. Dat werden er uiteindelijk twee.

Management
Volgens Bloomberg heeft Enders al eerder aangegeven het management van het bedrijf te gaan herzien. Reuters meldde eerder deze week dat Francois Brégier, nu nog CEO bij de civiele divisie, mogelijk een rol als Chief Operational Officer (COO) krijgt. Daarnaast blijft de Fransman CEO van “Airbus Commercial”. Als COO rapporteert hij rechtstreeks aan Enders.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button