fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Teveel wind: landingsbaan Sint Helena onbruikbaar

Inwoners op het eiland Sint Helena hebben sinds een paar maanden een vliegveld van 280 miljoen euro, maar veel plezier hebben ze er niet van. De landingsbaan blijkt na de aanleg onbruikbaar te zijn: het waait te hard op het eiland voor commerciƫle vluchten. Dit melden diverse media.

Het eiland in de Atlantische oceaan heeft ongeveer 4000 inwoners en is vooral bekend als plaats waar Napoleon Bonaparte overleed. In 2011 werd besloten om een vliegveld aan te leggen, om meer toeristen te trekken.Ā Het vliegveld werd in april al geopend, maar sinds mei wordt er niet meer commercieel gevlogen.Ā Er staat teveel wind om commerciĆ«le vluchten toe te laten. Alleen privĆ©vluchten en medische evacuaties zijn nu toegestaan.

De inwoners zijn boos omdat Britse meteorologen al in 2014 waarschuwden voor de harde wind. Desondanks ging de bouw door. Op beelden is te zien dat de eerste commerciƫle vlucht maar met moeite kan landen op de luchthaven. de Boeing 737 Comair moest twee go-arounds maken door de wind.

Volgens de Volkskrant zijnĀ er ook tienduizenden euro’s geĆÆnvesteerd op het eiland omdat het vliegveld er zou komen. Het eiland is nu alleen per boot bereikbaar. Die vaart in vier of vijf dagen naar Zuid-Afrika. De Britse regering heeft toegezegd dat schip wel in de vaart te houden.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button