AirlinesNieuwsOnderwerp

Edelweiss Air mogelijk non-stop tussen Zürich en Honolulu

Het Zwitserse Edelweiss Air, de jongere zustermaatschappij van Swiss Airlines, is vermoedelijk aan het onderzoeken om haar thuisbasis Zürich via een directe vlucht te verbinden met Honolulu.

Nonstop
Volgens de Zwitserse krant Schweiz am Sonntag komt dit bericht vanuit interne bronnen binnen de luchtvaartmaatschappij. Als het bericht klopt, dan zal Edelweiss één van de eerste Europese maatschappijen zijn die het Europese vasteland met de eilandengroep in de Pacifische Oceaan zal gaan verbinden door middel van een non-stop vlucht. Mocht de vlucht er daadwerkelijk gaan komen, dan kunnen reizigers binnen 15 uur naar Honolulu vliegen en hiermee een flinke tijdswinst boeken van minstens vijf uur. “Het klopt dat wij op dit moment inderdaad kijken naar verschillende opties om ons routenetwerk uit te breiden met nieuwe vakantiebestemmingen in de komende jaren”, zegt Andres Meier, woordvoerder van de maatschappij. “Welke bestemmingen dat gaan worden, is nog niet zeker.”

A340
Edelweiss Air is opgericht in juli 2015. Momenteel beschikt de maatschappij over zes toestellen, waarvan twee van het type A330 en vier A320’s. De maatschappij heeft een netwerk van 40 bestemmingen. Deze week ontving de maatschappij de eerste van de drie bestelde Airbus A340-toestellen. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit toestel in december zijn eerste lijndienstvlucht uitvoeren.

Zo zal de route van de nieuwe gespeculeerde vlucht er ongeveer uit gaan zien:

route zurich naar honolulu

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close