fbpx
Historische LuchtvaartLiefhebberOnderwerpen

DC-3 ‘Doornroosje’ komt over het water naar Lelystad

PH-DDZ ‘Doornroosje’ gaat dinsdag 27 september over het water op weg naar haar nieuwe eigenaar. Vorige maand verkocht DDA Classic Airlines één van haar DC-3’s aan het luchtvaart-themapark Aviodrome te Lelystad.

Aan de grond

Door problemen met één van de motoren kon Doornroosje niet meer vliegen en staat het toestel sinds 2012 aan de grond. De financiële middelen van DDA Classic Airlines waren de laatste jaren onvoldoende om een motor te kunnen vervangen. Aviodrome was op zoek naar een vliegende publiekstrekker en toonde interesse in de PH-DDZ. Het doel is om de PH-DDZ weer vliegend te krijgen en waarschijnlijk ook voor te vliegen op vliegshows.

Matrassen
Omdat deze Dakota niet vliegwaardig is, zal het transport over de weg en het water plaatsvinden. Vanaf Schiphol gaat het eerst per dieplader naar de Ringvaart, vervolgens over het water naar de haven van Lelystad. Het laatste stuk naar Lelystad Airport gaat weer per dieplader. Na aankomst zal het toestel te zien zijn in de T2-Hangar van Aviodrome. Hier wordt de komende maanden gewerkt aan het luchtwaardig maken van het vliegtuig. Om het waardevolle toestel zo veel mogelijk te beschermen, is het van belang dat het ingepakt in zachte materialen wordt vervoerd. Aviodrome is daarom nog op zoek naar oude matrassen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button