fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

China Eastern past schema vanaf Schiphol aan

China Eastern Airlines past met ingang van de winterdienstregeling het vluchtschema tussen Amsterdam en Shanghai aan. Dat heeft de maatschappij aan Up in the Sky laten weten.

De vier wekelijkse vluchten vanuit Amsterdam vertrekken dan voortaan in de middag in plaats van in de avond. “Zodat passagiers naar de meeste bestemmingen betere aansluitingen hebben”, aldus een woordvoerster van China Eastern.

Australië
Reizigers die via Shanghai door willen vliegen naar Sydney, Melbourne (Australië) of Auckland (Nieuw-Zeeland), krijgen te maken met een langere wachttijd. Met ingang van het winterseizoen, vertrekt vlucht MU772 om 13:40 vanaf Schiphol, met aankomst op Shanghai Pudong de volgende dag om 07:15 uur. Vanaf Shanghai naar Amsterdam is het vertrek van vlucht MU771 om 00:40 uur met aankomst op Schiphol dezelfde dag om 05:55 uur. De vluchten van China Eastern worden uitgevoerd met een A330-200.

Uitgebreid
China Eastern Airlines vliegt sinds 26 juni van dit jaar tussen Amsterdam en thuisbasis Shanghai Pudong, op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. SkyTeam-partners KLM en China Eastern werkten daarvoor al samen, medio juli werd deze samenwerking uitgebreid en kwam de KL-code ook op de vluchten van China Eastern vanaf Amsterdam naar Shanghai en vice versa.

Beyond
Bovendien kwamen er aan beide kanten drie zogenoemde ‘beyond’-bestemmingen bij als codeshare: van Shanghai naar Chongqing en Xi’an vice versa en van Beijing naar Xi’an en terug, uitgevoerd door China Eastern. En van Amsterdam naar Berlijn, Hamburg en Stuttgart en terug, uitgevoerd door KLM. De twee maatschappijen deelden daarvoor al vluchtnummers op twaalf bestemmingen aan beide zijden.

KLM gaf in juli aan dat de twee maatschappijen nader met elkaar in gesprek zouden gaan “over de toekomstige uitbreiding van de samenwerking.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button