fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

AirAsia X zoekt Europese partner voor longhaul

Air Asia X gaat in 2018 weer naar Europa vliegen. Om die vluchten een succes te maken, zoekt de maatschappij een Europese partner, zo vertelde CEO Benyamin Ismail in een interview aan Routesonline.

Deze partner zou connecties moeten bieden naar Europese bestemmingen waar AirAsia X niet rechtstreeks op gaat vliegen. Om de prijzen laag te houden, ligt de voorkeur bij een low cost airline als easyJet of Ryanair.

Verlanglijstje
Tegen Routesonline zei Ismail dat er nog geen beslissing is genomen over de routes, maar dat Londen Gatwick hoog op zijn verlanglijstje staat.

“Als we naar Londen vliegen, dan gaan we naar een partner zoeken omdat het opzetten van een Air Asia UK lastig is”, aldus de CEO. “Ik denk dat easyJet een goede keuze zou zijn, aangezien die maatschappij qua model erg op ons lijkt.”

Air Asia X
Air Asia X is een longhaul-lagekostenmaatschappij en dochterbedrijf van het Maleisische Air Asia. De maatschappij beschikt over een vloot van A330-300’s met plaats voor 377 personen. Vanaf 2018 komen daar ook A330neo’s bij.

Air Asia X vloog al eerder van Kuala Lumpur naar Londen en Parijs. Die routes waren destijds niet rendabel genoeg, omdat ze werden uitgevoerd met kerosineslurpende A340’s. De komst van de zuinige A330neo’s moet Air Asia X helpen om de Europese vluchten dit keer wel winstgevend te maken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button