IncidentenNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Ganzen mogen tot eind 2018 gedood worden rond Schiphol

Vandaag heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de jacht op ganzen rondom Schiphol. Stichting Fauna Beheereenheid heeft toestemming gekregen om tot en met 31 december 2018 in een straal van tien kilometer rond de luchthaven ganzen zoals de grauwe gans, brandgans, kolgans en de Canadese gans op te sporen, opzettelijk te verontrusten en te doden.

De Faunabeheereenheid had al in 2014 toestemming gekregen van het Noord-Hollandse college van Gedeputeerde Staten, maar de Faunabescherming was daartegen in het geweer gekomen. Eerder stelde de rechtbank het college al in het gelijk, maar daar nam de Faunabescherming geen genoegen mee en bracht de zaak voor de Raad van State.

Veiligheid
De ganzen mogen worden gedood om de veiligheid op Schiphol niet in gevaar te brengen. Als een gans in de motor van een straalvliegtuig gezogen wordt, dan kan tot serieuze problemen leiden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/