IncidentenNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Ganzen mogen tot eind 2018 gedood worden rond Schiphol

Vandaag heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de jacht op ganzen rondom Schiphol. Stichting Fauna Beheereenheid heeft toestemming gekregen om tot en met 31 december 2018 in een straal van tien kilometer rond de luchthaven ganzen zoals de grauwe gans, brandgans, kolgans en de Canadese gans op te sporen, opzettelijk te verontrusten en te doden.

De Faunabeheereenheid had al in 2014 toestemming gekregen van het Noord-Hollandse college van Gedeputeerde Staten, maar de Faunabescherming was daartegen in het geweer gekomen. Eerder stelde de rechtbank het college al in het gelijk, maar daar nam de Faunabescherming geen genoegen mee en bracht de zaak voor de Raad van State.

Veiligheid
De ganzen mogen worden gedood om de veiligheid op Schiphol niet in gevaar te brengen. Als een gans in de motor van een straalvliegtuig gezogen wordt, dan kan tot serieuze problemen leiden.

Tags

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close